top of page
CREATIEVE THERAPIE

"CreaThe" staat voor creatieve therapie of ook “creëer je authentieke zelf”

Dit vat ook onze werkwijze mooi samen. Wanneer kinderen, jongeren of volwassenen op een of andere manier vast komen te zitten, wordt maar al te vaak voor gesprekstherapie gekozen. Niet alles kan echter in woorden gezegd worden.

Bovendien zitten vele mensen al teveel in hun denken (vooral als zij ook nog hoogbegaafd of hooggevoelig zijn), ten koste van het voelen. Als zij dan ook nog beelddenker zijn, zijn ze vaak net in de problemen gekomen doordat het onderwijs zo talig ingericht is en teveel via woorden gebeurt i.p.v. beelden. 

Bij creatieve therapie komen psychotherapie, psychoanalyse en kunst samen. Een kunstwerk is vaak een vluggere weg naar het onbewuste. Via het beeldend werk èn het erover praten kan je sneller tot verandering komen. Bedoeling is in de eerste plaats dat je je terug beter in je vel voelt.  

 

Tekenen bijvoorbeeld is bij uitstek een gebied waarin velen een vaste mindset ontwikkeld hebben (hoogbegaafden/hoogsensitieven/visueel-ruimtelijk georiënteerden komen daar makkelijker in terecht en kunnen dan gaan onderpresteren). 

Zelf ervaren hoe je na slechts enkele opdrachtjes merkelijk vooruitgaat in je tekenvaardigheden maakt vaak een wereld van verschil. Ook het bredere creatief probleem oplossend denken wordt erdoor gestimuleerd. Op deze manier werken we via creativiteit aan eventueel onderpresteren en in de richting van een groeimindset

 

Ons individueel aanbod vind je bij “diagnostiek & therapie”, het groepsaanbod bij “crea-ateliers”. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe lessenreeksen of kampen, of van nieuwe blogteksten die verschijnen, schrijf dan in op onze nieuwsbrief.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page